Vyniotinis "Viliotinis"

2017-10-17 Autorius Laisvalaikis virtuvėje

Vyniotinis "Viliotinis"

Ingredientai

    • neriebus kiaulienos faršas (~10 proc. riebumo): 500 gramų (arba 250 g jautienos ir 250 g kiaulienos)
    • kiaušiniai: 1
    • smulkiai supjaustyti svogūnai: 1
    • susmulkintos čiobrelio skiltelės: 2
    • malta raudonoji saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • bazilikai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,33 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • susmulkinti krapai: 3 arbatinių šaukštelių
    • susmulkintos petražolės: 3 arbatinių šaukštelių
    • susmulkinti česnakų laiškai: 1 arbatinio šaukštelio
    Sūrio sluoksniui:
    • fermentinis sūris: 350 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • pusriebis majonezas: 250 gramų
    Taip pat reikės:
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruošiame mėsą. Rankomis gerai sumaišome visus mėsos sluoksniui skirtus ingredientus, laikinai atidedame. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet į didesnį dubenį smulkia tarka sutarkuojame sūrį, mušame kiaušinius ir sukrečiame majonezą. Viską išmaišome šaukštu (neplakame).
  3. 3. Tada skardą (manoji 32×42 centimetrų dydžio) išklojame kepimo popieriumi, jį ištepame aliejumi bei supilame visą sūrio masę. Tolygiai paskirstome per visą plotą bei šauname į orkaitę. Kepame 5 minutes, o tuomet sumažiname kaitrą iki 150 laipsnių temperatūros bei dar kepame maždaug 10 min. Ištraukiame bei paliekame pravėsti.
  4. 4. Ant pravėsusio sūrio sluoksnio per visą plotą tolygiai paskirstome mėsą bei švelniai spaudžiant susukame vyniotinį. Dedame jį siūle į apačią ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 40 minučių (likus 5 minutėms iki kepimo galo, kaitrą sumažinau iki 180 °C).
Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)
Švediški mėsos kukuliai
(10)