1. Biskvitas. 24 centimetrų skersmens torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
2. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Toliau plakant subekite po šaukštą pusę normos cukraus. Padidinkite greitį ir išplakite iki standumo.
3. Trynius išplakite su likusiu cukrumi iki baltumo. Įmaišykite vanilę.
4. Ant viršaus užsijokite miltus, sumaišytus su krakmolu, sudėkite trečdalį baltymų ir viską atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite. Įmaišykite likusius baltymus.
5. Tešlą sukrėskite į paruoštą torto formą ir kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
6. Iškepusį biskvitą ataušinkite ant grotelių.
7. Sirupas. Vandenį užvirkite su cukrumi ir maišykite, kol cukrus ištirps. Į ataušusį sirupą įmaišykite likerį.
8. Varškės ir šokolado įdaras. Želatiną užpilkite 2 valgomaisiais šaukštais šalto vandens ir išbrinkinkite.
9. Šokoladą susmulkinkite, užpilkite 100 mililitrų grietinėlės ir ant vandens garų vonelės tirpinkite kartais pamaišant, kol šokoladas visiškai ištirps. Želatiną ištirpinkite karštame šokolade.
10. Varškę išplakite su cukrumi iki vientisos masės. Likusią grietinėlę išplakite iki standumo ir įmaišykite į varškę. Įmaišykite šokoladą ir kubeliais supjaustytus abrikosus.
11. Biskvitą apjuoskite torto formos kraštu ir sulaistykite cukraus sirupu. Supilkite varškės ir šokolado masę. Šaldykite, kol sustings.
12. Abrikosų želė. Želatiną užpilkite 2 valgomaisiais šaukštais šalto vandens ir išbrinkinkite. Abrikosų tyrę sumaišykite su cukrumi (cukraus kiekį pakoreguokite pagal skonį). Pusę tyrės pakaitinkite ir joje ištirpinkite želatiną. Sumaišykite su likusia tyre ir užpilkite ant sustingusio torto. Šaldykite mažiausiai 4 valandas. Skanaus!
13. Pastaba. Tam, kad būtų greičiau, vietoje biskvito galite naudoti sausainių pagrindą - 150 gramų sumaltų sausainių sumaišykite su 50 gramų tirpinto sviesto, suberkite į torto formą, gerai suspauskite ir atšaldykite.
14. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.