Ančiukų skrandukų troškinys

2019-05-16 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Ančiukų skrandukų troškinys

Ingredientai

    • švieži ančiukų skrandukai: 300 gramų (naudoju "Lapino puota")
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • morkos: 1 (didelės)
    • porai: 1 (baltosios dalies)
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • garstyčios: 1 šaukšto
    • džiovintas raudonėlis: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • malti baltieji pipirai: žiupsnelio
    • švieži krapai: nedidelio pundelio
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ančiukų skrandukus nuplauname bei išverdame. Išvirusius skrandukus susmulkiname nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet morką sutarkuojame burokinės tarkos pagalba bei apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Morkoms šiek tiek suminkštėjus sudedame pusžiedžiais supjaustytą poro baltąją dalį bei dar pakepiname, kol daržovės suminkštės. Sudedame nuvalytus bei susmulkintus pievagrybius. Pakepiname maždaug 2-3 minutes.
  3. 3. Tada į keptuvę su daržovėmis bei pievagrybiais sudedame susmulkintus ančių skrandukus, pagardiname pagal savo skonį raudonėliu, druska ir pipirais. Patroškiname maždaug 2-3 minutes. Supilame grietinėlę, įdedame garstyčias, susmulkintus krapus bei patroškiname kelias minutes.
  4. 4. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru, bet man skaniausia su Bulvių koše. Skanaus!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau antienos receptų rasite: Antienos receptai.