Ar žinojote, kad prie antienos patiekalų itin tinka įvairūs uogų padažai? Šį kartą - mėlynių padažas. Tai yra restoraninio lygio patiekalas. Valgysite ir dar norėsite.
Ingredientai
mėlynės: 1 puodelio
raudonojo vyno actas: ketvirtadalio puodelio
raudonojo vyno actas: ketvirtadalio puodelio
cukrus: ketvirtadalio puodelio
lauro lapai: 1
druska: pagal skonį
malti raudonieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
ančių krūtinėlių pjausniai: 2
druska
pipirai
garstyčių milteliai
bulvių arba bulvių saliero-šaknies košė (patiekimui)
1. Pirmiausia mėlynių padažui nurodytus ingredientus (mėlynes, vyno actą, vyną, cukrų, lauro lapą, druską bei pipirus) dedame į nedidelį puodą, užviriname ir sumažinę ugnį verdame maždaug 30 minučių, kol padažo sumažėja perpus.
2. Antienos krūtinėlės odelę įpjaustome įstrižai, pjausnius pabarstome druska ir pipirais, šiek tiek garstyčių milteliais.
3. Į sausą ir šaltą keptuvę antienos pjausnius dedame odele žemyn, padidiname ugnį ir kepame maždaug 6 minutes (arba kiek mažiau, priklausomai nuo turimos krūtinėlės storio), kol odelė dailiai apskrunda.
4. Po to apverčiame ir kepame dar maždaug 2-3 minutes. Antienos krūtinėles, kaip ir steikus, labai svarbu yra neperkepti, nes kitaip mėsa tampa guminė, todėl stebime kepimo laiką.
5. Iškepusias antienos krūtinėles suvyniojame į foliją ir paliekame maždaug 10 minučių susistovėti.
6. Patiekiame su salotomis, bulvių arba bulvių-salierų koše bei mėlynių padažu. Lepinamės! ;)
Atsiliepimai