"Anytos" žuvienė

2019-01-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

"Anytos" žuvienė

Ingredientai

    • sviestas: 35 gramų
    • kario milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • paprikos: 1 (didelės)
    • svogūnai: 2 (nedideli)
    • pankoliai: 0,5
    • morkos: 1
    • sultinys: 750 mililitrų
    • grietinėlė: 350 mililitrų
    • pomidorų pasta: 4 valgomųjų šaukštų
    • lašišos filė: 500 gramų
    • prieskoniai: pagal skonį (šviežiai malti pipirai, citrininiai pipirai, aitriosios paprikos milteliai)
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode ištirpiname sviestą bei ant nedidelės ugnies, visą laiką maišydamos, pakepame kario miltelius. Sudedame smulkiais gabalėliais supjaustytas daržoves (papriką, svogūnus, pankolį, tarkuotą morką) bei toliau kepame porą minučių. Suberiame prieskonius bei išmaišome.
  2. 2. Tuomet į daržovių masę supilame sultinį bei verdame, kol pasirodys pirmieji burbuliukai. Po to supilame grietinėlę bei dar kartą užviriname. Sudedame pomidorų pastą, uždengiame dangčiu bei paverdame maždaug 10 minučių.
  3. 3. Paskui sudedame supjaustytą lašišos filė bei paverdame maždaug 5 minutes.
  4. 4. Tada išvirusią sriubą gausiai apiberiame susmulkintais krapais. Pilstome į dubenėlius be patiekiame su mėgstama duona arba duonos lazdelėmis (man jos čia labai tiko). Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau žuvienės receptų rasite: Žuvienės receptai.
"Anytos" žuvienė

Kristina

Naudingas
(0)
o koki sultini naudojate?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)
Burokėlių ir raugintų kopūstų sriuba
(6)
Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu
(1)
Pupelių sriuba su dešrelėmis
(2)