apelsinų sultys: iš 1 vnt. (vidutinio dydžio, nesirinkite didelio)
apelsinų žievelės: iš 2 vnt. (vidutinio dydžio, nesirinkite didelio)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki vienalytės masės.
2. Tada į gautą kremą po vieną įmaišome kiaušinius.
3. Supilame apelsinų sultis bei žieveles, gerai išmaišome ir suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską labai gerai išmaišome iki vienalytės konsistencijos. Jeigu tešla labai labai skysta įberiame dar vieną šaukštą miltų.
4. Tuomet supilame tešlą į kepimo formą išteptą sviestu arba išklotą su sviestiniu kepimo popieriumi (jeigu turima kepimo forma yra silikoninė - nereikia nei tepti, nei kepimo popieriaus).
5. Kepame pyragą maždaug 45-50 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patikriname mediniu iešmeliu.
6. Prieš valgydamos gerai atvėsiname. Pyragas gaunasi saldus, drėgnas ir traškus (dėl kukurūzų miltų). Skanaujame!
7. Pastebėjimas:Begaminant atrodė, kad nieko iš šio pyrago gero nebus. Tešla atrodė tarsi per skysta kaip pyragui, bet vis dėlto viskas gavosi puikiai.
8. Pastebėjimas: Perteptas grietininiu kremu bei papuoštas jis tampa pasakišku tortu (galite matyti nuotraukoje žemiau).
Tokio dar nebuvau gaminusi, tikrai labai skanus!
Atsakyti
WorldRecipes.lt komanda
Žinoma, kad galima, jei mėgstate mažiau saldžius pyragus ;)
zita
Ar galima cukraus dėti mažiau, kokius 200 gramų?
Atsakyti
Ela
Pyragas nesigavo toks kaip nutraukoje, manau, kad sviesto per daug, ir net neiskilo taip. Skonis būtų neblogas, bet kažkas ne taip su proporcijom. Manau per dau sviesto.
Atsakyti
Aušra
Atsakyti
WorldRecipes.lt komanda
zita
Atsakyti
Ela
Atsakyti