Neseniai rodžiau Jums kaip pagaminti apverstą bananų pyragą su riešutų sviestą, o šiandien noriu parodyti kiek kitokį variantą, kuris man labai patiko. Toks pyragas yra nuostabus kepti tomis dienomis, jei netyčia prisipirkote per daug bananų. Man taip nutiko ir šį kartą. Jų turėjau kiek per daug ir jau mačiau, kad nebesuvalgysim, todėl paruošiau fantastiško skonio pyragą su karamelizuotais bananais. Gamintas jau ne kartą ir tikrai bus gaminamas dar. Mėginkite ir Jūs!
Ingredientai
panokę bananai: 4
kiaušiniai: 1
rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
jogurtas: 100 gramų (arba grietinė)
aliejus: 50 mililitrų
speltos miltai: 170 gramų
sviestas: 30 gramų (1 valgomojo šaukšto)
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių keptuvėje gaminkite karamelę - ištirpinkite sviestą ir tris valgomuosius šaukštus cukraus.
2. Karamelę supilkite į formos dugną (aš naudoju silikoninę apvalią kepimo formą), ant viršaus sudėliokite perpjautus išilgai bananus, perpjauta puse žemyn, kad pyragiui kepant jie karamelizuotųsi (man sutilpo 2 su puse banano).
3. Tešlą užmaišykite itin paprastai - išplakite kiaušinį su druska, vaniliniu cukrumi ir likusiu šaukštu cukraus, į plakinį pilkite jogurtą arba grietinę, aliejų ir sudėkite sugnaibytus likusius bananus.
4. Tada viską gerai išplakite, po to į tešlą sudėkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
5. Tešlą pilkite į formą ant bananų ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
6. Pravėsus formą apverskite, kad karamelizuoti bananai būtų pyrago viršuje.
7. Pjaustykite ir ragaukite jau atvėsusį. Skanaus!