Aštrios krevečių salotos

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Aštrios krevečių salotos

Ingredientai

    • krevetės: 100 gramų
    • ryžių actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • krakmolas: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • sojų padažas: 2 arbatinių šaukštelių
    • adžika: 2 arbatinių šaukštelių
    • alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
    • česnakų milteliai
    • malta aitrioji paprika: pagal skonį
    • sezamo sėklos
    • salotos
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sumaišykite ryžių actą, sojų padažą, krakmolą, adžiką, aitriąsias paprikas ir česnaką bei gautame mišinyje užmarinuokite krevetes. Palaikykite maždaug 30 minučių. Jei turimos krevetės didesnės galima palaikyti truputį ilgiau.
  2. 2. Tuomet supjaustykite salotas, sudėkite į lėkštę bei pabarstykite pakepintomis sezamo sėklomis.
  3. 3. Tada apkepkite krevetes bei išdėliokite ant salotų. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei apibarstykite krapais. Skanaukite!
Makaronų salotos su avinžirniais
(2)
Salotos su figomis ir karštais vytinto kumpio skrebučiais
(1)