Avižiniai sausainiai su razinomis | Receptas

Ingredientai

    • greitai paruošiami avižiniai dribsniai: 150 gramų
    • įprasti avižiniai dribsniai: 50 gramų
    • miltai: 2 stiklinių (1 stiklinė - 250 ml)
    • cukrus: 1 stiklinės
    • mirkytos razinos: 0,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2
    • sviestas: 180 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į dubenį beriame dribsnius, pilame karštą lydytą sviestą bei išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, razinas, išmaišome. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei užminkome tešlą. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame sausainius bei kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 25–30 minučių. Skanaujame!
  2. 2. Pastebėjimas: Vietoje razinų galite dėti šokolado gabalėlių, riešutų, saulėgrąžų sėklų ar kažko kito pagal skonį.

Vilma Kriaučiūnienė

Vaikams labai patiko šie avižiniai sausainiai su pienu:)
Atsakyti
Citrininiai sviestiniai sausainiai
(1)
Fantastiškai gardūs sezamo sėklų sausainiai
(4)