Autorius apie receptą
Yra sakoma, kad avokadas žmonijai žinomas jau maždaug 12 000 metų, bet į Europą jis atkeliavo tik 18 amžiuje, o į Lietuvą - vos prieš 20 metų. Šių dienų visuomenėje avokadas - tai vaisius, kuris tapo daržovių imperatoriumi, vyrams - afrodiziakas, moterims - nuostabus vaistas nuo streso. Maždaug tris ketvirtadalius avokado minkštimo masės sudaro mononesotieji, tai yra supergerieji riebalai, kurie apsaugo nuo ligų mūsų širdis bei kraujagysles ir mažina kraujospūdį. Avokadas itin turtingas Kaliu, A, K bei grupės B vitaminais. Trumpai tariant, prieš gerdami įvairius vaistus, pasvarstome: "gal labiau verta užkąsti avokado?"
Kai perkate avokadus, rinkitės kietus, be rudų dėmių. Avokadas tinks valgiui, kai jis truputį suminkštės, tai užtruks maždaug 3-7 dienas, palikus vaisių kambario temperatūroje. Itin suminšktėję avokadai tiks padažų (pvz.
Guakamolė) arba
užtepėlių ruošimui.
Vaisiaus viduje yra didelė apvali sėkla, kuri yra nuodinga, kaip, beje, ir pati avokado žievė. Avokado minkštimas ore oksiduojasi, tai yra ruduoja, tad patiekaluose naudojamas šviežias avokadas yra apšlakstomas arba sutrinamas su citrinos sultimis arba actu.
Paruošimui reiks turėti bukagalį ir aštriabriaunį peilius ir didelį sriubinį šaukštą.
Atsiliepimai