šviežia kalendra arba jelapeno pipiras arba grietinė
Papildomai:
nachos ar kiti kukurūzų traškučiai
Recepto paruošimas
1. Apdorokite avokadą: Tai padaryti yra lengviausia šitaip: išilgai aštriu peiliu apeiti apie avokadą, puseles sukant jas atskirti. Peilis bedamas į kaulą, pasukama bei ištraukiama. Dideliu šaukštu išimamas minkštimas, braukiant ties žievės kraštais. Kad avokadą eitų sutrinti, jis privalo būti labai gerai prinokęs, minkštas. Geriausiai jį nusipirkus laikyti ne šaldytuve, o kambario temperatūroje, kad dar panoktų, jeigu to reikia.
2. Avokadas yra linkęs greitai patamsėti, todėl gudrybė tokia: į trinto avokado masę įdedame jo kaulą, prieš valgant, jį išimame. Tačiau jeigu ant avokado iš karto išspaudžiate citrinos arba laimo sulčių, avokadas nepatamsės bei kaulo neprireiks…
3. Gaminkite guacamole: Išskobtą avokado minkštimą sutrinkite su šakute, išspauskite citrinos arba laimo sulčių (pagal kiekvieno skonį, rūgštumo mėgiamumą), įdėkite susmulkintų svogūnų laiškų, šviežios kalendros (kas jai prijaučia), jelapeno pipiro (kas mėgsta aštriai), pagardinkite druska (šios nepagailėkite.
4. Jei norisi, galite dar truputį pagardinti grietine – tada guacamole bus tarsi kremas.
5. Skanaukite su mėgiamais nachos arba kitais kukurūzų traškučiais.
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti