Petražolių pesto padažas

Autorius apie receptą

Fantastiškai gerai pavykstantis padažas iš krapų. Itin tinka prie įvairiausių mėsos patiekalų arba makaronų. Rekomenduoju!

Jeigu norisi, prabangesnio varianto, tai česnaką dar galite paskrudinti su alyvuogių aliejumi, o į patį dar įmalti kedro arba graikinių riešutų, taip pat ir parmezano sūrio

Ingredientai

    • petražolės: ~500 gramų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • rupi druska: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 700 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplautus petražolių lapelius (kotelių neprireiks) susmulkiname maisto smulkintuvu iki tyrelės.
  2. 2. Tada suberiame išspaustus česnakus bei druską.
  3. 3. Išmaišome ir sudedame į švarius stiklainiukus.
  4. petražolių pesto
  5. 4. Užpilame alyvuogių aliejumi.
  6. 5. Išmaišome, kad, neliktų oro pūslelių bei nepradėtų rūgti.
  7. 6. Šį skanėstą/pagardą laikome šaldytuve. Skanaus!

Atsiliepimai

Ruta

Kiek galima laikyti šaldytuve.
Atsakyti

Airinė Jakovienė

Identiškai taip pat gaminu. Gerai gaunasi.
Atsakyti
Petražolių pesto padažas