Beatos savaitgalio blynai su cinamonu

2024-12-11 Autorius Jurgittos receptai

Beatos savaitgalio blynai su cinamonu
Savaitgaliai – tai laikas, kai galime pasimėgauti lėtais ir gardžiais pusryčiais. Beatos savaitgalio blynai su cinamonu – puikus pasirinkimas norint pradžiuginti šeimą ar save pačius. Šie purūs ir kvapnūs blynai ne tik lengvai paruošiami, bet ir suteikia namams jaukumo bei šilumos pojūtį. Cinamonas, žinomas dėl savo aromato ir skonio, suteikia blynams ypatingą charakterį, o jogurtas arba kefyras – minkštumo ir drėgnumo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Lydytas sviestas (40 g): galite pakeisti kokosų aliejumi arba neutralaus skonio augaliniu aliejumi.
  • Liesas natūralus jogurtas (125 ml): tinka ir graikiškas jogurtas, pasukos arba kefyras.
  • Miltai (125 g): galite naudoti speltos arba pilno grūdo kvietinius miltus, tačiau blynų tekstūra gali šiek tiek skirtis.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kiaušinių baltymų plakimas: įdėjus žiupsnelį druskos, baltymai išsiplaks greičiau ir taps standesni.
  • Tešlos maišymas: įmaišant miltų mišinį į skystus ingredientus, stenkitės nepermaišyti tešlos, kad blynai išliktų purūs
  • Kepimas: naudokite nelimpančią keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai tolygiai iškeptų ir nesudegtų.

Kalorijos

  • Bendra kalorijų suma: apie 950 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (iš 4): apie 238 kcal 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • lydytas sviestas: 40 gramų
    • miltai: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 0,75 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • liesas natūralus jogurtas: 125 mililitrų (arba kefyras)
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite kiaušinių masę: atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. 2. Trynius plakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Įpilkite atvėsintą lydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Tada supilkite jogurtą arba kefyrą ir vėl išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  4. 4. Paruoškite miltų mišinį: atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
  5. 5. Palaipsniui berkite šį mišinį į kiaušinių masę, atsargiai maišydami, kad neliktų gumulėlių.
  6. 6. Išplakite baltymus: kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos plakite, kol susidarys standžios putos.
  7. 7. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą, stengdamiesi išlaikyti jos purumą.
  8. 8. Kepkite blynus: įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus. Pilkite po samtelį tešlos ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
  9. 9. Patiekite: iškepusius blynus patiekite su mėgstamais priedais, tokiais kaip medus, uogienė, šviežios uogos ar grietinė.
  10. 10. Mėgaukitės šiltais ir kvapniais blynais!
  11. 11. Santrauka: Beatos savaitgalio blynai su cinamonu – tai purūs ir aromatingi blynai, puikiai tinkantys lėtiems savaitgalio pusryčiams. Naudojant paprastus ingredientus ir laikantis pateiktų patarimų, lengvai paruošite šį gardų patiekalą. Bendra kalorijų suma yra apie 950 kcal, o vienoje porcijoje – apie 238 kcal. Patiekite su mėgstamais priedais ir mėgaukitės jaukiais pusryčiais!

Atsakinėjama į Komentarą

Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)