Šis braškinių pyragaičių receptas yra skirtas tiems, kas turi šaldytų braškių. Labai tinka visus metus, kai šviežių braškių jau nėra. Pyragaičiai gaunasi labai gardūs, su puriu kremu ir fantastišku braškių skoniu.
1. Biskvitas: Kiaušinius plakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps maždaug grietinės tirštumo. Atsargiai įmaišykite su kepimo milteliais persijotus miltus. Maišykite, kad neliktų sausų miltų gumuliukų. Įmaišykite pieną ir aliejų.
2. Tuomet maždaug 18x24 centimetrų kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min.
3. Patikrinkite biskvitą mediniu iešmeliu. Jeigu iešmelis sausas - biskvitas jau yra iškepęs. Biskvitą palikite formoje atvėsti.
4. Kremas: Želatiną užpilkite 100 mililitrų vandens ir palikite išbrinkti (maždaug 20 minučių). Blenderiu iki vientisos masės išplakite jogurtą, cukrų ir trintas braškes. Dėkite sūrelius, gerai išmaišykite.
5. Tuomet grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai sumaišykite su jogurtine mase. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant silpnos ugnies, atvėsinkite ir supilkite į kremą. Viską išmaišykite.
6. Kremą pilkite ant formoje esančio biskvito ir laikykite šaldytuve, kol sustings. Stingsta ganėtinai greitai.
7. Želė sluoksnis: Pakelį želė ant vidutinio kaitrumo ugnies ištirpinkite 300 mililitrų vandens. Į karštą želė sudėkite trintas braškes. Išmaišykite, ir pastatykite šaltai, kad atvėstų.
8. Po to atvėsusią želė šaukštu supilkite ant kremo ir stingdykite šaldytuve (idealiausia per visą naktį). Kai jau sustingsta - supjaustykite norimos formos ir norimo dydžio pyragaičiais. Lepinkitės!
9. Pastebėjimas: Itin svarbu - prieš pilant želė baltas kremas turi būti sustingęs, o želė visiškai atvėsinta! Nes kitaip atveju kremas ims tirpti ir susimaišys su raudona želė.
10. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.