Braškinis desertas (cheesecake dip)

2020-07-22 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Braškinis desertas (cheesecake dip)
Net nesu tikrai kaip tiksliai reikėtų pavadinti šį patiekalą/desertą. Amerikoje jis yra vadinamas tiesiog cheesecake dip, bet lietuviškai niekaip neradau atitikmens.

Kaip ten bebūtų, tai nuostabus desertas ir suaugusiems, ir vaikams. Jis itin lengvai pagaminamas, idealiai atlaiko keliones į gamtą (sudedame viską į sandarius indelius) ir būna itin greitai suvalgomas, nes kas gi nemėgsta braškių. ;)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia braškes nuplaukite.
  2. plaunamos braškės
  3. 2. Tada jas nusausinkite.
  4. 3. Maskarponės sūrį šluotele išplakite su pienu, cukrumi bei vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
  5. 4. Tada sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių (galite virtuviniu kombainu arba kočelu).
  6. 5. Patarimas: Video galite matyti kaip aš laužau sausainius įvairiems tortams, desertams ir pyragams. Šiuo būdu galima juos sutraiškyti kur kas greičiau iki norimo dydžio - paliekant sausainių gabaliukų arba visai iki trupinių (priklausomai ką gaminu).
  7. 6. Po to braškes merkite į maskarponę, tada į sausainių trupinius. Štai ir viskas. Galite lepintis! :)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Mielinės spurgos su džemu
(12)
Moliūgų saldainiai
(25)
Krafinai | Receptas
(5)
Desertas: "Lvovo" varškėtis
(4)
Tiramisu su mangu ir maskarpone
(1)