Gaunasi netradiciniai kotletukai, kurie puikiai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas (labai gardu su salotomis ar kokia mišraine).
1. Pradžioje bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Cukiniją taip pat sutarkuokite burokine tarka bei palaikykite, kol išsiskirs sultys. Jas nupilkite, dar kartą gerai nuspauskite, kad liktų kuo mažiau skysčio.
2. Sumaišykite su bulvėmis, dėkite sukapotus žalumynus, susmulkintą česnaką, varškę, pilkite lengvai išplaktus baltymus. Viską maišykite iki vientisos masės.
3. Tuomet pasitepkite rankas aliejumi bei formuokite nedidelio dydžio kotletukus. Juos dėkite į aliejumi išteptą kepimo formą. Viršų aptepkite kiaušinių tryniais, pabarstykite sutarkuotu sūriu.
4. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20–30 min., kol viršus gražiai apkepa. Skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau bulvių kotletų receptų rasite: Bulvių kotletai.