Burnoje tirpstantis medaug pyragas!

2019-10-15 Autorius oSkanu.lt

Burnoje tirpstantis medaug pyragas!

Ingredientai

    • sviestas: 70 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • medus: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 200 gramų
    • cinamonas: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • romo esencija (tinka ir kitokia; galima ir visai nedėti)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1,5 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išlydome. Bebaigiant sudedame medų (jeigu medus kietas - sudedame anksčiau).
  2. 2. Sudedame cukrų ir išmaišome. Paliekame atvėsti.
  3. 3. Tada įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
  4. 4. Suberiame cinamoną, druską ir supilame esenciją.
  5. 5. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į tešlą.
  6. 6. Supilame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
  7. 7. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Lepinamės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau medaus pyragų receptų rasite: Medaus pyragai.
Avižinis pyragas su abrikosais ir razinomis
(1)
Keptas jogurtinis pyragas su kivi
(1)