Burokėlių karpačio su ožkos sūriu

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Burokėlių karpačio su ožkos sūriu
Jeigu ir toliau tęsiant burokėlių temą, kurią pradėjome jau anksčiau, tai noriu Jums pateikti dar vieną nuostabu salotų receptą su šia fantastiška daržove. Šis patiekalas tikrai yra lengvai pagaminamas, bet pasižymi nuostabiais persipinančiais skoniais: sūrumo, saldumo ir gaivumo.

Rekomenduoju tokį karpačio patiekti ir savo svečiams, jie tikrai liks sužavėti.

Šis patiekalas yra sukurtas vegetaras, bet esu tikra, kad pamėgs ir mėsos gerbėjai. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors tradicinis receptas nurodo naudoti ožkos sūrį, galite eksperimentuoti su feta, brie ar net mėlynuoju pelėsiniu sūriu, jei mėgstate intensyvesnį skonį. 
  • Vietoje graikinių ar lazdyno riešutų, puikiai tiks kedro riešutai, migdolai ar net karamelizuoti saulėgrąžų sėklų branduoliai. 
  • Rukola gali būti pakeista kitomis salotų rūšimis, pavyzdžiui, gūžine salota ar špinatais.
  • Padažui galite naudoti citrinos sultis vietoje apelsino, jei mėgstate rūgštesnį skonį, o baltojo vyno actą galima pakeisti obuolių sidro actu ar balzaminiu actu. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Burokėlius geriausia kepti suvyniotus į foliją – taip jie išlaikys daugiau skonio ir maistinių medžiagų. Jei norite dar intensyvesnio skonio, prieš kepant galite įberti į foliją šiek tiek rozmarino, česnako ar kitų žolelių. 
  • Labai svarbu supjaustyti burokėlius kuo ploniau – idealiausia būtų naudoti mandoliną, jeigu turite. Kuo plonesni griežinėliai, tuo elegantiškesnis bus patiekalas. 
  • Padažą rekomenduoju paruošti iš anksto – taip skoniai geriau susijungs ir praturtins jūsų patiekalą. 
  • Serviruojant, sudėkite burokėlių griežinėlius taip, kad jie šiek tiek užeitų vienas ant kito – taip sukursite klasikinę karpačio išvaizdą. 

Ingredientai

    • burokėliai: 2
    • ožkos sūris: 150 gramų
    • graikiniai arba lazdyno riešutai: 1-2 šaukštų
    • rukola: šiek tiek
    Padažui:
    • šalotiniai svogūnai: 1 (tinka ir raudonieji svogūnai)
    • apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
    • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: šiek tiek
    • pipirai: šiek teik
    • baltojo vyno actas: 1,5 šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Tokio burokėlių karpačio sudedamąsias dalis galite pasiruošti gerokai iš anksto (išsikepti burokėlius), šitaip sutaupysite daug laiko gamindami.
  2. 2. Pirmiausia nenuluptus burokėlius suvyniokite į foliją (po vieną) ir įpilkite po kelis lašus vandens.
  3. 3. Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes arba kol burokėliai gerokai suminkštės.
  4. 4. Atvėsusius burokėlius nulupkite bei labai plonai supjaustome. Šitaip paruošti burokėliai gali stovėti uždengti šaldytuve net iki 3 dienų.
  5. 5. Padažas: Į indą berkite labai smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Įspauskite apelsino sulčių ir sumaišykite kartu su kitais nurodytais padažo ingredientais.
  6. 6. Leiskite padažui pastovėti mažiausiai 20 minučių, kol skoniai "susidraugaus" tarpusavyje.
  7. 7. Konstruokite karpačio: Lėkštėje gražiai išdėliokite plonai supjaustytus burokėlius, pašlakstykite padažu ir apibarstykite susmulkintu ožkos sūriu, graikiniais riešutais ir rukola. Skanaukite!
  8. 8. Patarimas: Galiu tik pasakyti, kad tai labai nuostabus padažas ir apskritai itin derantys produktai. Galite dar pridėti įvairių kepintų sėklų, avokado, kiaušinio arba net mėsos ir bus idealios sočios salotos
Orkaitėje kepti Briuselio kopūstai
(8)
Kišas su špinatais, feta ir pomidorais
(1)
Veganiška lazanija su sojos faršu
(2)
Salotos su burokėliais ir kriaušėmis
(1)