Burokėlių karpačio su ožkos sūriu

2020-12-23 Autorius oSkanu.lt

Burokėlių karpačio su ožkos sūriu
Jeigu ir toliau tęsiant burokėlių temą, kurią pradėjome jau anksčiau, tai noriu Jums pateikti dar vieną nuostabu salotų receptą su šia fantastiška daržove. Šis patiekalas tikrai yra lengvai pagaminamas, bet pasižymi nuostabiais persipinančiais skoniais: sūrumo, saldumo ir gaivumo.

Rekomenduoju tokį karpačio patiekti ir savo svečiams, jie tikrai liks sužavėti.

Šis patiekalas yra sukurtas vegetaras, bet esu tikra, kad pamėgs ir mėsos gerbėjai. 

Ingredientai

    • burokėliai: 2
    • ožkos sūris: 150 gramų
    • graikiniai arba lazdyno riešutai: 1-2 šaukštų
    • rukola: šiek tiek
    Padažui:
    • šalotiniai svogūnai: 1 (tinka ir raudonieji svogūnai)
    • apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
    • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: šiek tiek
    • pipirai: šiek teik
    • baltojo vyno actas: 1,5 šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Tokio burokėlių karpačio sudedamąsias dalis galite pasiruošti gerokai iš anksto (išsikepti burokėlius), šitaip sutaupysite daug laiko gamindami.
  2. 2. Pirmiausia nenuluptus burokėlius suvyniokite į foliją (po vieną) ir įpilkite po kelis lašus vandens.
  3. 3. Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes arba kol burokėliai gerokai suminkštės.
  4. 4. Atvėsusius burokėlius nulupkite bei labai plonai supjaustome. Šitaip paruošti burokėliai gali stovėti uždengti šaldytuve net iki 3 dienų.
  5. 5. Padažas: Į indą berkite labai smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Įspauskite apelsino sulčių ir sumaišykite kartu su kitais nurodytais padažo ingredientais.
  6. 6. Leiskite padažui pastovėti mažiausiai 20 minučių, kol skoniai "susidraugaus" tarpusavyje.
  7. 7. Konstruokite karpačio: Lėkštėje gražiai išdėliokite plonai supjaustytus burokėlius, pašlakstykite padažu ir apibarstykite susmulkintu ožkos sūriu, graikiniais riešutais ir rukola. Skanaukite!
  8. 8. Patarimas: Galiu tik pasakyti, kad tai labai nuostabus padažas ir apskritai itin derantys produktai. Galite dar pridėti įvairių kepintų sėklų, avokado, kiaušinio arba net mėsos ir bus idealios sočios salotos
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau karpačio receptų rasite: Karpačio receptai.
Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis kinietiškai
(5)
Labai skanūs cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu pagal Beatą
(4)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu
(4)