Kartais būna, kad užsinoriu tokių patiekalų, kuriuose nėra mėsos, kad būtų skani, bet lengva vakarienė. Viskas gana paprasta, o skonis puikus. Galiu garantuoti, kad įvertins ne tik vegetarai.
2. Tada pomidorus perpjauname perpus ir atsargiai išspaudžiame iš jų sėklas.
3. Apibarstome druska ir sudedame pjūviu žemyn į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Palaikome maždaug 20 minučių.
4. Tuomet į dubenį suberiame česnakus, petražoles, duonos trupinius ir sūrį. Maišydami šakute, pilame aliejų. Pagardiname druska bei pipirais.
5. Arbatiniu šaukšteliu pridedam įdaro į pomidorų puseles. Įspaudžiame pirštais, nes kepant įdaras šiek tiek dar pakyla.
6. Įdarytus pomidorus sudedame į aliejumi išteptą kepimo skardą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaujame!