Autorius apie receptą
Toks tarsi visiškai elementarus patiekalas, kaip keptuvėje kepti baklažanai su česnakais, taip pat turi savo paruošimo paslaptis. Šį kartą jomis ir noriu su Jumis pasidalinti, kad baklažanus paruoštumėte itin skaniai. Šis receptas padės jums atskleisti visą baklažanų potencialą ir sukurti nepamirštamą kulinarinį potyrį savo namuose.
Šį patiekalą, kurį aš įprastai patiekiu kaip
garnyrą, įvertins net ir tie, kam baklažanai ne itin patinka.
Galimos ingredientų alternatyvos - Jei neturite ilgųjų baklažanų, puikiai tiks ir apvalieji baklažanai, tik juos rekomenduojama pjaustyti storesnėmis riekelėmis.
- Vietoje alyvuogių aliejaus galima naudoti rafinuotą saulėgrąžų aliejų, tačiau tuomet skonis bus šiek tiek kitoks.
- Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (maždaug 2 arbatiniais šaukšteliais), tačiau šviežias česnakas suteikia ryškesnį aromatą.
- Petražoles galima pakeisti krapais, baziliku arba raudonėliu.
- Čili padažą galima pakeisti naminiu pomidorų padažu su žiupsneliu aitriųjų pipirų arba paprasčiausiu pomidorų padažu, jei nemėgstate aštraus maisto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint išgauti geriausią baklažanų tekstūrą, būtinai palikite juos pastovėti apibarsčius druska – taip jie išskirs kartumo sudedamąsias dalis ir taps minkštesni.
- Kepant baklažanus, svarbu neperkrauti keptuvės – geriau kepkite mažesnėmis partijomis, kad kiekviena riekelė turėtų pakankamai vietos apskrusti.
- Jei norite sumažinti aliejaus kiekį, baklažanus galite apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje ant kepimo popieriaus 200°C temperatūroje apie 20 minučių.
- Česnaką į padažą dėkite pačioje gaminimo pabaigoje, kad išsaugotumėte jo aromatą ir maistines savybes.
Atsiliepimai
...
Atsakyti
Elanas
Atsakyti