Keptuvėje kepti baklažanai su česnaku

Autorius apie receptą

Toks tarsi visiškai elementarus patiekalas, kaip keptuvėje kepti baklažanai su česnakais, taip pat turi savo paruošimo paslaptis. Šį kartą jomis ir noriu su Jumis pasidalinti, kad baklažanus paruoštumėte itin skaniai. Šis receptas padės jums atskleisti visą baklažanų potencialą ir sukurti nepamirštamą kulinarinį potyrį savo namuose.

Šį patiekalą, kurį aš įprastai patiekiu kaip garnyrą, įvertins net ir tie, kam baklažanai ne itin patinka.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite ilgųjų baklažanų, puikiai tiks ir apvalieji baklažanai, tik juos rekomenduojama pjaustyti storesnėmis riekelėmis. 
  • Vietoje alyvuogių aliejaus galima naudoti rafinuotą saulėgrąžų aliejų, tačiau tuomet skonis bus šiek tiek kitoks. 
  • Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (maždaug 2 arbatiniais šaukšteliais), tačiau šviežias česnakas suteikia ryškesnį aromatą. 
  • Petražoles galima pakeisti krapais, baziliku arba raudonėliu. 
  • Čili padažą galima pakeisti naminiu pomidorų padažu su žiupsneliu aitriųjų pipirų arba paprasčiausiu pomidorų padažu, jei nemėgstate aštraus maisto. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint išgauti geriausią baklažanų tekstūrą, būtinai palikite juos pastovėti apibarsčius druska – taip jie išskirs kartumo sudedamąsias dalis ir taps minkštesni. 
  • Kepant baklažanus, svarbu neperkrauti keptuvės – geriau kepkite mažesnėmis partijomis, kad kiekviena riekelė turėtų pakankamai vietos apskrusti. 
  • Jei norite sumažinti aliejaus kiekį, baklažanus galite apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje ant kepimo popieriaus 200°C temperatūroje apie 20 minučių. 
  • Česnaką į padažą dėkite pačioje gaminimo pabaigoje, kad išsaugotumėte jo aromatą ir maistines savybes. 

Ingredientai

    • ilgi baklažanai: 4
    • česnakas: 1 galvutės
    • petražolės: 1 saujos (+ papuošimui)
    • mėgstamas čili padažas: 4-6 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
    • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplautus ir nusausintus baklažanus supjaustome riekutėmis arba juostomis, pabarstome druska.
  2. 2. Paliekame pastovėti maždaug 20 minučių, kad nebūtų kartūs.
  3. 3. Po to juos nuplauname.
  4. 4. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus.
  5. 5. Apkepame baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
  6. 6. Padažui keptuvėje arba puode sumaišome čili padažą, šaukštą aliejaus, įberiame druskos ir pipirų, jeigu reikia pagal skonį, užviriname, sudedame susmulkintą česnaką.
  7. 7. Taip pat, jeigu reikia, galite įpilti šlakelį vandens, kad padažas nebūtų per daug tirštas.
  8. 8. Sudedame baklažanus, pakaitiname ant nestiprios kaitros maždaug 2-3 minutes ir patiekiame, pabarstę susmulkintais žalumynais. Skanaujame!

Atsiliepimai

...

Na taip, tikrai. Pademonstruokite kaip šaukšte aliejaus apkepti keptuvės porcijos griežinėlių kiekį?
Atsakyti
Peperonata - keptos paprikos su česnakais
(1)
Šiltos daržovių ir lęšių salotos
(3)
Traškūs baklažanai kinietiškai - saldžiarūgščiai
(4)