Čirvinių blynų tortas su varškės ir grietinės kremu, be cukraus

2022-06-11 Autorius oSkanu.lt

Čirvinių blynų tortas su varškės ir grietinės kremu, be cukraus
Greitai pagaminamas čirvinių blynų tortas, su lengvu varškės ir grietinės kremu bei natūraliomis uogomis labai skaniems pusryčiams. Tokius pusryčius tikrai pamėgs visa šeima. Tai taip pat gali būti nuostabus desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Pasigaminkite jau šiandien! :)

Beje, didžiulis privalumas tas, kad gamindami nenaudosime cukraus, o naudosime medų, tad šis variantas yra kiek sveikesnis! :)

Patarimas: Kas mėgstate vanilę, galite į tešlą dėti ir vanilinio cukraus. O šio torto kremo gamybai fantazijai ribų tikrai nėra, gali iškart sumaišyti su pamėgtomis uogomis arba vaisiais, arba net konservuotais vaisiais, pvz. persikais.

Ingredientai

    Čirviniams blynams (gaunasi 5-6 blynai):
    • kvietiniai miltai: 250 gramų
    • pienas: 200 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • sviestas: 50 gramų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    Varškės ir grietinės kremui:
    • varškė: 250 gramų
    • grietinė: 200 mililitrų
    • medus: ~2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: pagal skonį
    Patiekimui:
    • sutrintos braškės: pagal skonį
    Taip pat:
    • riebalai (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Čirviniai blynai: Pirmiausia sviestą ištirpinkite.
  2. 2. Tada elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius, pilame ištirpintą sviestą, išplakame, pilame pieną ir dar kartą plakame.
  3. 3. Beriame žiupsnelį druskos ir įmaišome medų (vietoje medaus, jeigu norisi, galite naudoti fruktozę ar cukrų). Įmaišome miltus. Tešla turėtų gautis nei per skysta, nei per tiršta - per patį viduriuką.
  4. 4. Tuomet įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, patepkite ją norimais riebalais ir iškepkite čirvinius blynus.
  5. 5. Varškės ir grietinės kremas: Grietinę, varškę, citrinos sultis ir medų sutrinkite elektriniu trintuvu, kad nebeliktų varškės grūdelių. Kremas turėtų gautis tirštos konsistencijos, tinkamos blynų pertepimui.
  6. 6. Iškeptus blynus pertepkite pasiruoštu kremu ir pagardinkite trintomis uogomis (aš naudojau braškes, bet puikiai tinka ir kitos pamėgtos uogos).