malti migdolai: 1 puodeliai (rupiai sumaliau puodelį riešutų mišinio)
manų kruopos: 1 puodelio
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
Sirupui:
apelsinų sultys puodelio (arba dviejų citrinų sultys - apie 0,5 puodelio)
cukrus: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių minkštą sviestą ištriname su cukrumi bei citrinos žievele iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, išplakdamos po kiekvieno. Supilame likerį. Tada riešutus sumaišome su manų kruopomis, kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi. Sausą mišinį švelniai įmaišome į kiaušinių - sviesto masę.
2. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Likus apie 15 minučių iki kepimo pabaigos, citrinų sultis supilame į puodą su cukrumi bei maišydamos užverdame Paverdame ant silpnos ugnies apie 5 minutes ir atvėsiname.
3. Ką tik iškeptą pyragą iš karto užliejame pasiruoštu sirupu. Atvėsiname. Viršų pabarstome kapotais riešutais arba perliniu cukrumi. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau citrininių pyragų receptų rasite: Citrininiai pyragai.