Cukinijos griežinėliai tešloje

2020-08-26 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Cukinijos griežinėliai tešloje
Prisipažinsiu, aš tikrai labai mėgstu gaminti įvairiausius patiekalus su cukinijomis. Jas mėgstu pačiais įvairiausiais pavidalais, tiek į sriubas, tiek į troškinius įdėti. Taip pat dedu ir į įvairiausius kepinius, taip pat mėgstu ir įvairiausius garnyrus pagamintus su jomis.

Šį kartą nuostabus karštas užkandis - cukinijos griežinėliai tešloje. Išmėginti verta!  

Ingredientai

    • cukinijos: 1
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • džiovintas raudonėlis: žiupsnio
    • česnako granulės: žiupsnio
    Tešlai:
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnio
    • čili milteliai: žiupsnio
    • saldžiosios paprikos milteliai: žiupsnio
    • česnako granulės: žiupsnio
    • miltai: 8 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 8 valgomųjų šaukštų
    Kepimui:
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją supjaustykite griežinėliais.
  2. 2. Pabarstykite ją prieskoniais ir leiskite šiek tiek pasimarinuoti.
  3. 3. Tada tešlai kiaušinius išplakite su prieskoniais.
  4. 4. Supilkite pieną, miltus ir masę gerai išmaišykite.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. aliejus įkaitintas keptuvėje
  7. 6. Cukinijų griežinėlius merkite į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Lepinkitės!
  8. cukinija tešloje
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš cukinijų rasite: Cukinijos.
Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže
(1)
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
(4)