Cukinijų apkepas su grūdėta varške ir česnakais

2023-08-15 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Cukinijų apkepas su grūdėta varške ir česnakais
Ar jūs pritariate mano minčiai, kad cukinijų receptų ir patiekalų niekada nebus per daug. Prasidėjus dideliam cukinijų derliui, mano akys tiesiog pačios krypsta į užrašus su mintimis "Ką dar pagaminti iš cukinijos?". Bet vis noriu kažko naujo, kad negaminti vis to pačio, nes daug patiekalų dar neišmėgintų ir neišragautų. Tad išmėginau savo draugės rekomenduotą cukinijų apkepą su grūdėta varške ir česnakais. Pavyko labai skaniai. Nieko nelaukdama receptu dalinuosi ir su jumis. Imamės gamybos!

Ingredientai

    • cukinijos: 2
    • kiaušiniai: 4
    • grūdėta varškė: 300 gramų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • įvairūs žalumynai: 1 saujos (krapų, svogūnų laiškų, baziliko lapelių)
    • svogūnai: 0,5
    • druska
    • pipirai
    Patiekimui: 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sutarkuokite cukiniją per burokinę tarką.
  2. 2. Tada nuspauskite susidariusį skystį.
  3. 3. Į cukinijų masę įmaišykite susmulkintą svogūną, česnaką ir žalumynus.
  4. 4. Tuomet įmuškite kiaušinius, suberkite varškę ir pagardinkite druska bei pipirais.
  5. 5. Pasiruoštą masę pilkite į kepimo indą ir kepkite maždaug 40 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  6. 6. Iškeptą apkepą patiekit su sūdytą lašiša, krapais ir natūraliu jogurtu arba grietine. Skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau cukinijų apkepų receptų rasite: Cukinijų apkepai.
Cukinijų apkepas su grūdėta varške ir česnakais
Salotos su keptu tofu sūriu
(1)