Cukinijų ir morkų apkepas su rikota

2023-07-11 Autorius oSkanu.lt

Cukinijų ir morkų apkepas su rikota
Šis cukinijų ir morkų apkepas su rikota skanus tiek vienas, tiek kaip garnyras šalia žuvies arba vištienos patiekalų. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti. Paruošimas nėra sudėtingas, didžiąją dalį darbo už Jus atliks orkaitė. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gamybą! 

Ingredientai

    • cukinijų: 1 mažos
    • morkų: 3
    • pomidorų: 2
    • svogūnų: 1
    • česnako: 1 skiltelės
    • rikotos: 250 gramų
    • pieno: 100 mililitrų
    • kiaušinių: 2
    • parmezano sūrio: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • ciberžolės arba kario
    • batono: 2 riekelių (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiam morkas supjaustykite kubeliais ir apvirkite kelias minutes sūdytame vandenyje.
  2. 2. Tada svogūną apkepinkite ant aliejaus, po to suberkite cukiniją pjaustytą kubeliais ir pakepkite maždaug minutę.
  3. 3. Įmaišykite morkas ir viską pagardinkite druska, pipirais ir česnaku.
  4. 4. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir išklokite kepimo indo dugną. Pasūdykite ir papipirinkite.
  5. 5. Ant viršaus suverskite daržoves.
  6. 6. Rikotą išplakite su pienu ir kiaušiniu, pagardinkite druska, pipirais ir kariu.
  7. 7. Supilkite plakinį ant daržovių.
  8. 8. Paviršių pabarstykite tarkuotu sūriu ir batono kubeliais.
  9. 9. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Skanaukite!
Žiedinių kopūstų apkepas su faršu
(15)