Grūdėtos varškės ir brokolių apkepas su mocarela

2025-01-06 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Grūdėtos varškės ir brokolių apkepas su mocarela
Grūdėtos varškės ir brokolių apkepas – tai lengvas, maistingas ir greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis apkepas sujungia grūdėtos varškės baltymus, brokolių vitaminus ir mocarelos sūrio skonį, sukuriant subalansuotą ir gardų derinį.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Grūdėtą varškę galima pakeisti rikota arba paprasta varške, tačiau pastarąją reikėtų gerai ištrinti, kad būtų vientisa konsistencija.
  • Mocarelos sūrį galima keisti čederio, gaudos ar kitu mėgstamu sūriu.
  • Avižinius miltus galima pakeisti kvietiniais miltais arba maltomis avižų sėlenomis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš dedant brokolius į apkepą, juos galima trumpai apvirti arba apdoroti garuose, kad būtų minkštesni.
  • Norint intensyvesnio skonio, į apkepą galima pridėti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, česnako miltelių, džiovintų žolelių ar paprikos.

Kalorijos: 

Apytiksliai apskaičiuota, kad visas apkepas turi apie 800 kalorijų. Jei patiekalas padalijamas į 4 porcijas, tuomet viena porcija turėtų apie 200 kalorijų. 

Ingredientai

    • Grūdėta varškė: 200 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Tarkuotas mocarelos sūris: 100 g
    • Brokolio žiedynas: 1 vnt.
    • Avižiniai miltai: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušiniai yra išplakami iki vientisos masės.
  2. 2. Į plakinį dedama grūdėta varškė, prieš tai nupylus skystį, ir gerai išmaišoma.
  3. 3. Pridedamas tarkuotas mocarelos sūris ir viskas dar kartą išmaišoma.
  4. 4. Brokolio žiedynas yra supjaustomas mažais gabalėliais ir įmaišomas į masę.
  5. 5. Įdedamas vienas valgomasis šaukštas avižinių miltų, pridedama druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių pagal skonį. Viskas gerai išmaišoma.
  6. 6. Paruošta masė supilama į karšto oro gruzdintuvės indą, išlyginta paviršius.
  7. 7. Apkepas kepamas 20 minučių 180°C temperatūroje karšto oro gruzdintuvėje, kol paviršius tampa auksinės spalvos.
  8. 8. Iškepus, apkepas yra išimamas iš gruzdintuvės ir paliekamas keletą minučių atvėsti prieš patiekiant.
  9. 9. Santrauka: Grūdėtos varškės ir brokolių apkepas – tai lengvas ir maistingas patiekalas, kurį galima greitai paruošti su karšto oro gruzdintuve. Šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis ir prieskoniais, pritaikant pagal asmeninius skonius. Be to, patiekalas yra palyginti mažai kaloringas, todėl tinka sveikai mitybai.
Receptų autorė greitai_sveikai_skaniai
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Makaronų apkepas su faršu
(27)
Žiedinių kopūstų apkepas su faršu
(15)
Kalafiorų apkepas
(3)
Vištienos apkepas su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzais
(2)