Cukinijų keksas su citrina ir mėtomis

Ingredientai

    • cukinijos: 400 gramų (išvalytos ir nuluptos)
    • miltai: 400 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 125 gramų
    • aliejus: 40 mililitrų
    • citrinos: 1
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
    • susmulkinti mėtų lapeliai: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išlydykite bei palikite atvėsti. Kiaušinius suplakite su cukrumi bei druska, įmaišykite aliejų ir sviestą. Sutarkuokite geltonąją citrinos žievelę bei įspauskite 3 valgomuosius šaukštus sulčių, išmaišykite.
  2. 2. Tuomet cukiniją sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, nuspauskite skystį bei įmaišykite į tešlą. Suberkite mėtas. Po to įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais.
  3. 3. Tada tešlą supilkite į aliejumi išteptą kekso skardą. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 50 minučių. Atvėsinkite bei mėgaukitės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau receptų iš cukinijų rasite: Cukinijos.

Atsiliepimai

Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)
Marmurinis kavos keksas
(9)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Keksas su uogiene
(1)