Dangiškas obuolių pyragas iš Normandijos

2018-07-07 Autorius oSkanu.lt

Dangiškas obuolių pyragas iš Normandijos

Ingredientai

    • šaldyta sluoksniuota tešla: 500 gramų
    • obuoliai: 500 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • brendis: 2 šaukštų (arba kalvadosas)
    Trupiniams:
    • miltai: 1-1,5 stiklinės
    • rudas cukrus: 0,5 stiklinės
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių atšildykite sluoksniuotą tešlą bei iškočiokite ją, kad galėtumėte iškloti 26 centimetrų dydžio kepimo formą. Tešlos kraštelius prispauskite prie kepimo formos sienelių. Tešlą dėkite į šaldytuvą.
  2. 2. Per tą laiką pasiruoškite įdarą. Nulupkite bei supjaustykite skiltelėmis obuolius. Keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite cukrų bei šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite obuolius bei kaitinkite maždaug 7-10 minučių. Nukelkite nuo ugnies bei įpilkite brendžio.
  3. 3. Tuomet sluoksniuotą tešlą išimkite lauk iš šaldytuvo bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  4. 4. Tuo tarpu, kol kepa tešla, pasiruoškite trupinius. Miltus sumaišykite su ruduoju cukrumi bei cinamonu. Pirštais įtrupinkite šaltą sviestą bei suformuokite trupinius. Ištraukusios iš orkaitės pyrago pagrindą, sudėkite obuolių masę, o ant viršaus užberkite trupinius. Kepkite maždaug 20-25 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Labai gardus ką tik iškeptas, gardus pravėsęs. Bet rytojaus dieną - jis pats gardžiausias.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
  7. 7. Rekomendacija: Prie šio obuolių pyrago labai tinka "Karališkoji kava" arba "Kitokia kava".
Obuolių pyragas su maskarpone
(1)
Obuolių - pudingo pyragas
(7)