1. Iš pradžių bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais bei dėkite į užvirintą sultinį.
2. Tuomet grikių kruopas šiek tiek pakepinkite keptuvėje (ant mažos ugnies, be riebalų) ir taip pat berkite į sultinį.
3. Tada morką sutarkuokite stambia tarka. Svogūną susmulkinkite. Į keptuvę dėkite gabaliuką sviesto, pilkite šlakelį aliejaus ir, kai riebalai įkais, berkite morkas su svogūnais ir pakepinkite. Prieš bebaigiant kepti pagardinkite druska ir prieskoniais.
4. Keptuvės turinį verskite į puodą su sultiniu bei virkite kol bulvės ir grikiai išvirs.
5. Visai prieš virimo pabaigą (arba jau supilsčius daržovių sriubą į lėkštes) berkite kelias saujeles kapotų žalumynų. Mėgaukitės!