Daržovių troškinys su vyne marinuota kiauliena

2018-10-19 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Daržovių troškinys su vyne marinuota kiauliena

Ingredientai

    • riebesnė kiauliena: 500 gramų
    • aštrios garstyčios: 1 šaukšto
    • sausas baltas vynas: 0,5 stiklinės
    • bulvės: 5 (didesnės)
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • morkos: 2 (didelės)
    • kopūstai: 0,5 (nedidelio)
    • malti pipirai
    • druska
    • pomidorų padažas: 4 šaukštų
    • sultinys: 1-1,5 litro (arba vanduo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustome maždaug vieno kąsnio gabaliukais, supilame vyną, dedame garstyčias, išmaišome bei dedame pasimarinuoti (nuostabu jei tao padarome iš vakaro).
  2. 2. Pasimarinavusią mėsą dedame į keptuvę bei apkepiname.
  3. 3. Tuomet bulves nulupame bei supjaustome kubeliais, svogūnus mažais gabalėliais, morkas griežinėliais, o kopūstus - rėžiukais.
  4. 4. Tada daržoves sudedame į orkaitėje tinkamą kepti indą, užberiame druska bei pipirais pagal savo skonį, sudedame apkepusią mėsą, sudedame ir pomidorų padažą, užpilame sultiniu (kad vos vos apsemtų) bei uždengusios troškiname 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 90 minučių.
  5. 5. Pastebėjimas: Galima dėti į mažesnius vienos porcijos indelius, bet tokiu atveju troškinimo laiką sumažiname iki 45-60 minučių.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos troškinių receptų rasite: Kiaulienos troškiniai.
Garnyras prie keptų šonkauliukų
(1)
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
(5)
Vytinta nugarinė
(4)