Autorius apie receptą
Šis receptas – tai tikras atradimas mėgstantiems gardžią, minkštą ir kvapnią kiaulienos šoninę. Tai vienas iš tradicinių ukrainietiškų patiekalų, kurio pagrindas – šviežia kiaulienos šoninė, dosniai pagardinta česnaku ir aromatingais prieskoniais. Išskirtinumas slypi ne tik paprastume, bet ir gaminimo būde – mėsa verdama sandariai uždarytuose maišeliuose, tad išlieka sultinga, nepraranda skonio, o kvapas – tiesiog nepakartojamas.
Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti tradicinį mėsos stalo meniu ir ieško neįprasto, bet itin skanaus kiaulienos paruošimo būdo. Skaniausia šoninė patiekiama atvėsinta, supjaustyta plonomis riekelėmis, su šviežia duona,
raugintais agurkais ar garstyčiomis. Tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam užkandžiui ar sumuštinių pagrindui.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje šviežios kiaulienos šoninės galima naudoti kiaulienos sprandinę ar mentę, jei norisi mažiau riebios mėsos.
- Jei nemėgstate labai intensyvaus česnako skonio, dalį česnako galima pakeisti keptu česnaku – jis bus švelnesnio, saldesnio skonio.
- Prieskonių mišinius galima papildyti maltais garstyčių grūdeliais, kvapiaisiais pipirais ar lauro lapais.
- Plastikinio maišelio vietoje galima naudoti karščiui atsparų vakuuminį maišelį ar specialų maišelį kepimui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Būtinai naudokite dvigubą plastikinį maišelį – tai padės išvengti vandens patekimo į vidų ir išlaikys mėsą sultingą.
- Šoninę reikėtų labai gerai įtrinti prieskoniais ir česnaku – tai užtikrins intensyvų skonį.
- Po virimo mėsą visiškai atvėsinkite šaldytuve – taip ji geriau pjausis ir skonis bus ryškesnis.
- Prieš tiekiant ant stalo, pjaustykite labai aštriu peiliu – taip išvengsite šoninės suardymo.
- Jei norite dar stipresnio aromato, šoninę galima iš anksto marinuoti per naktį šaldytuve.
Atsiliepimai