1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite bei palikite atvėsti. Kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi gerai išplakite. Įdėkite grietinės, išmaišykite. Tuomet plakdamos plona srovele pilkite ištirpintą svietą į kiaušinių masę. Atskirame inde sumaišykite miltus su bulvių krakmolu bei kepimo milteliais, įberkite mišinį į kiaušinių masę ir geria išmaišykite. Išminkykite tešlą (turi vos vos lipti prie rankų). Tada kepkite riešutėlių puseles specialioje keptuvėje.
2. Paskui riešutėlių puseles užpildykite įdaru bei sulipinkite jas. Lepinkitės!
3. Pastebėjimas: Riešutėlių receptų internete galima rasti tikrai daug. Kai įsigijau specialią keptuvę bandžiau gaminti pagal kelis, čia pateikiu receptą, kuris mūsų šeimai patiko labiausiai. Įdarą mes renkamės standartinį - virtą kondensuotą pieną, galite dar į vidų įdėti graikinį arba anakardžio riešutą, arba M&M saldainiuką, čia jau Jūsų skonio reikalas.
4. Pastebėjimas: Didžiausia problema man pirmiausia buvo kraštelių nupjovimas, nes iškeptos tešlos puselės ganėtinai greitai sukietėja, o pjaunant vis lūždavo. Visai neseniai nuostabų sprendimą radau Beatos virtuvės laidoje: jas nutarkuoti su smulkia tarka. Riešutėliai gaunasi idealios formos.
5. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.