Dešrelėmis įdarytos vištienos krūtinėlės (vištiena kitaip)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 4
    • kiaulienos dešrelės: 200 gramų
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustytas)
    • džiovintas šalavijas: 1 šaukštelio
    • garstyčios: 0,5 šaukštelio
    • obuoliai: 1 (supjaustytas mažais kubeliais)
    • rūkyta kiauliena: pagal skonį, bet daug nereiks (supjaustyta juostelėmis, naudosime apvyniojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Pasigaminame įdarą: nulupame nuo dešrelių odeles, smulkiai supjaustome, sumaišome dubenyje su svogūnais, šalavijais ir garstyčiomis, obuoliais bei šviežiai maltais pipirais.
  2. 2. Tuomet kiekvieną vištienos krūtinėlę įpjauname horizontaliai bei atverčiame tarsi knygą. Į įpjovą įdedame ketvirtį įdaro, jį gerai įspaudžiame į minkštimą.
  3. 3. Tada įdarytas vištienos krūtinėles perjuosiame kiaulienos juostelėmis (galima vyniotis kelis kartus, jeigu norisi) bei sudedame į kepimo formą.
  4. 4. Po to kepame įdarytas krūtinėles maždaug 30-35 minutes. Rekomenduojame patiekti su virtomis bulvėmis bei žaliomis salotomis. Skanaujame!

Atsiliepimai

Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
(1)
Vištienos užtepas
(2)
Greiti vištienos grynuoliai vaikams
(1)
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)
Vištienos Chow mein - kiaušininiai makaronai su vištiena ir daržovėmis
(3)
Balandėliai su vištiena | Receptas
(2)