rūkyta kiauliena: pagal skonį, bet daug nereiks (supjaustyta juostelėmis, naudosime apvyniojimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Pasigaminame įdarą: nulupame nuo dešrelių odeles, smulkiai supjaustome, sumaišome dubenyje su svogūnais, šalavijais ir garstyčiomis, obuoliais bei šviežiai maltais pipirais.
2. Tuomet kiekvieną vištienos krūtinėlę įpjauname horizontaliai bei atverčiame tarsi knygą. Į įpjovą įdedame ketvirtį įdaro, jį gerai įspaudžiame į minkštimą.
3. Tada įdarytas vištienos krūtinėles perjuosiame kiaulienos juostelėmis (galima vyniotis kelis kartus, jeigu norisi) bei sudedame į kepimo formą.
4. Po to kepame įdarytas krūtinėles maždaug 30-35 minutes. Rekomenduojame patiekti su virtomis bulvėmis bei žaliomis salotomis. Skanaujame!