Dešrelėmis įdarytos vištienos krūtinėlės (vištiena kitaip)

2018-09-18 Autorius Shutterstock

Dešrelėmis įdarytos vištienos krūtinėlės (vištiena kitaip)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 4
    • kiaulienos dešrelės: 200 gramų
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustytas)
    • džiovintas šalavijas: 1 šaukštelio
    • garstyčios: 0,5 šaukštelio
    • obuoliai: 1 (supjaustytas mažais kubeliais)
    • rūkyta kiauliena: pagal skonį, bet daug nereiks (supjaustyta juostelėmis, naudosime apvyniojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Pasigaminame įdarą: nulupame nuo dešrelių odeles, smulkiai supjaustome, sumaišome dubenyje su svogūnais, šalavijais ir garstyčiomis, obuoliais bei šviežiai maltais pipirais.
  2. 2. Tuomet kiekvieną vištienos krūtinėlę įpjauname horizontaliai bei atverčiame tarsi knygą. Į įpjovą įdedame ketvirtį įdaro, jį gerai įspaudžiame į minkštimą.
  3. 3. Tada įdarytas vištienos krūtinėles perjuosiame kiaulienos juostelėmis (galima vyniotis kelis kartus, jeigu norisi) bei sudedame į kepimo formą.
  4. 4. Po to kepame įdarytas krūtinėles maždaug 30-35 minutes. Rekomenduojame patiekti su virtomis bulvėmis bei žaliomis salotomis. Skanaujame!
Kiniška vištiena su medumi ir daržovėmis
(12)
Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais
(4)