Neseniai rodžiau kaip jerk vištieną paruošti gaminant su vištienos blauzdelėmis. Šį kartą nuostabus variantas su vištienos kumpeliais, papajų čatniu ir kokosiniais ryžiais. Valgydami tikrai pasijausite, tarsi nebūtumėte Lietuvoje, o keliautumėte po egzotiškas šalis. Valgysite ir pirštelius laižysite!
2. Tada dideliame inde sumaišome maltus pipirus su šalotiniais svogūnais, česnakais, aitriosiomis paprikomis, žaliųjų citrinų sultimis, čiobreliais, druska bei muskato riešutu.
3. Įpilame alyvuogių aliejaus. Maišome, kol susidaro minkšta masė.
4. Įdedame vištieną ir išmaišome, kad marinatas gerai įsigertų.
5. Uždengiame ir paliekame šaldytuve per visą naktį.
6. Suberiame ryžius, įpilame vandens ir kokosų pieno. Verdame ryžių viryklėje arba po dangčiu.
7. Nuskalaujame juodąsias pupeles bei padedame į šoną.
8. Tuomet kepkite saldžiųjų bulvių gabaliukus bei kopūstus atskirai ant vidutinio kaitrumo ugnies. Saldžiosios bulvės privalo būti parudusios bei minkštos, kopūstai turi suminkštėti, bet nepridegti.
9. Atsargiai įmaišome kopūstus bei saldžiąsias bulves į ryžius, kai jie išvirs po maždaug 15-20 minučių. Pagardiname ryžius kalendrų lapais.
10. Kepame vištienos gabaliukus ant grotelių arba kepsninės skardoje vidutinėje kaitroje. Palaukiame maždaug 2 minutes, paskui apverčiame mėsą, kad mėsa įgautų gražias grotelių linijas.
11. Taip pat galite kepti ir 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pilnai iškepa.
12. Per tą laiką pasiruošiame papajų čatnį. Sumaišome papajas, raudonąjį svogūną, aitriąsias paprikas, žaliųjų citrinų žieveles bei sultis ir kalendrą vidutinio dydžio inde.
13. Uždengiame bei padedame į vėsią vietą, iki kol vištiena bus visiškai paruošta.
14. Iškeptą Jerk vištieną patiekiame su ryžiais ir papajų čatniu. Lepinamės!
15. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.