Bananų duona – tai saldus ir drėgnas kepinys, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui prie kavos ar arbatos. Šis tradicinis amerikietiškas skanėstas yra mėgstamas visame pasaulyje dėl savo paprasto paruošimo ir nuostabaus skonio. Be to, tai puikus būdas sunaudoti pernokusius bananus, kurie suteikia duonai natūralaus saldumo ir minkštumo.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Bananai: vietoj bananų galite naudoti trintus obuolius arba moliūgų tyrę, tačiau skonis ir tekstūra šiek tiek skirsis.
- Kiaušiniai: jei norite gaminti be kiaušinių, juos galite pakeisti 2 šaukštais maltų linų sėmenų, sumaišytų su 6 šaukštais vandens.
- Miltai: dalį kvietinių miltų galite pakeisti pilno grūdo arba riešutų miltais, kad duona būtų sveikesnė ir turtingesnio skonio.
- Sviestas: vietoj sviesto galima naudoti kokosų aliejų arba augalinį aliejų.
- Cukrus: baltą cukrų galite pakeisti ruduoju cukrumi arba medumi, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti duonos skonį ir tekstūrą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite gerai prinokusius bananus su rudomis dėmelėmis – jie suteiks daugiau saldumo ir drėgmės duonai.
- Nepermaišykite tešlos, kad duona išliktų minkšta ir puri.
- Į tešlą galite įmaišyti smulkintų riešutų, šokolado gabalėlių ar džiovintų vaisių, kad praturtintumėte skonį.
- Iškepusią duoną leiskite atvėsti prieš pjaustant, kad gabalėliai būtų tvarkingi ir nesubyrėtų.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 2500 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje (1/8 duonos): apie 312 kcal
Atsakinėjama į Komentarą