1. Pirmiausia margariną palaikykite kambario temperatūroje, kad šis suminkštėtų. Tuomet atskirame dubenėlyje jį išsukite iki purios masės kartu su cukrumi.
2. Kituose dviejuose indeliuose atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų (baltymus palikite mažesniame indelyje).
3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
4. Tada miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Dalį sumaišytų miltų dėkite į indą su tryniais bei gerai išsukite, įmaišykite vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, esenciją. Po truputį maišydamos, pilkite grietinę, kefyrą bei pamažu berkite visus miltus. Tešlą gerai išsukite, dėkite sviestą su cukrumi, išmaišykite.
5. Po to baltymus standžiai išplakite iki baltų putų bei atsargiai įmaišykite į pyrago masę. Trečdalį tešlos dėkite į atskirą indelį, berkite kavos bei kakavos, išmaišykite. Vyšnias apvoliokite miltuose. Į kepimo indą supilkite šviesią tešlą, pribarstykite vyšnių, tuomet supilkite kakavinę masę bei šakute pamaišykite formoje.
6. Paskui dėkite į jau įkaitintą orkaitę bei vidutinėje temperatūroje kepkite maždaug 45−60 minučių (patikriame įsmeigdamos šakutę į pyragą arba medinį pagaliuką). Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Ole
Labai skanus. Kai šeima kažko skanaus užsimano visada kepam būtent pagal šitą receptą. Lengvai pagaminamas keksas.
Atsakyti
Ole
Atsakyti