Gaivus, nekeptas tortas

2018-01-22 Autorius Mamukynas

Gaivus, nekeptas tortas

Ingredientai

    • 30% riebumo grietinė: 1 litro
    • cukrus: 1 stiklinės
    • želatina: ~5 šaukštų
    • vaisių želė: 2 pakelių
    • razinos, bananai, šviežios ar šaldytos uogos (jei norisi)
    • šokoladiniai sausainiai: 2 pakelių
    • sviestas: 80 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių padui sausainius sutrupiname, galite, jei norisi, dar pridėti ir susmulkintų riešutų (tikrai nėra būtina) bei užpilame išlydytu sviestu. Išmaišome bei išklojame kepimo formą, prispaudžiame bei įdedame į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet želatiną užpilame su šaltu vandeniu bei paliekame išbrinkti maždaug 30 minučių. Grietinę sumaišome su cukrumi bei paliekame kambario temperatūroje. Išbrinkusią želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje bei atvėsusią atsargiai įmaišome į gautą masę. Paruoštą masę supilame ant sausainių pagrindo bei formą padedame į šaldytuvą maždaug 3-4 valandoms.
  3. 3. Tada kai masė sustingsta, galime pabarstyti uogų bei užpilame pravėsusią paruoštą žele (paruoštą taip, kaip nurodyta ant želė pakelio, tik naudojant truputį mažiau vandens). Dedame į šaldytuvą bei palaukiame kol sustings (idealiausia visai nakčiai). Skanaujame!
Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu
(1)
Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais
(65)