Gintarinė džiovintų abrikosų uogienė pagal Beatą

Autorius apie receptą

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 1 litras uogienės.

Ingredientai

    • džiovinti abrikosai: 500 gramų
    • vanduo: 1 litro
    • cukrus: 500 gramų
    • citrinos sultys: iš 2 vnt.
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių abrikosus supjaustykite: vieną abrikosą į kokias 6-8 dalis. Dėkite į sietelį bei perliekite karštu vandeniu.
  2. 2. Tuomet sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu bei užvirinkite. Virkite maždaug 20 minučių, nuimkite nuo ugnies bei leiskite jiems pastovėti tame vandenyje per visą naktį arba bent 6-8 valandas.
  3. 3. Po to į pastovėjusius bei gerai išbrinkusius abrikosus suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis bei sudėkite sutarkuotas citrinos žieveles. Viską užvirinkite bei virkite maždaug 50-60 minučių, kol sutirštės. Sudėkite į sterilius indelius bei užsukite. Skanaus!
  4. 4. Pastebėjimas: Tikrai labai nesudėtingai pagaminamas (tik laukimas užima laiko) bei gardus džemas. Itin tinka tiek prie košių, tiek ant riekelės batono tiek dovanai gražiame stiklainyje.
Gintarinė džiovintų abrikosų uogienė pagal Beatą

Atsiliepimai