Greitai marinuota silkė su svogūnais

2024-11-11 Autorius Karolina Puodžiūtė

Greitai marinuota silkė su svogūnais
Šie silkės užkandžiai su skrudinta duona ir svogūnais – tai paprastas, bet labai gardus užkandis, puikiai tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek greitam pasisėdėjimui su draugais. Traški duona kontrastuoja su sūrios silkės ir švelnaus alyvuogių aliejaus skoniu, o šviežiai pabarstyti svogūnų laiškai suteikia papildomo gaivumo ir aromato. Puikus pasirinkimas norintiems išbandyti klasikinius lietuviškus skonius su modernia nata.

Redaktorės Vaidos komentaras - gal kiek neįprastas sumuštinio variantas, bet tikrai labai gardus. Papildomai, jeigu yra noro, galima įmaišyti smulkiai kapotų krapų ar petražolių. Jeigu norisi papildomo cinkelio, čia labai tiktų šlakelis acto ar citrinos sulčių. Patiekite su savo mėgstamiausia duona. 

Tai puikus užkandžio pasirinkimas visiems silkės mėgėjams. 

Ingredientai

    • Silkės filė: 3 vnt.
    • Raudonieji svogūnai: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
    • Citrina: 0,5 vnt.
    • Duona: kelios riekės 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ar smulkiau ir sudėti prie silkės.
  3. 3. Įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, įspausti citrinos sulčių, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti. Perkelti dubenėlį į šaldytuvą 30-60 min, kad silkė turėtų laiko pasimarinuoti.
  4. 4. Paskrudinti duonos riekeles, kad taptų traškios ir išdėlioti silkę su svogūnais.
  5. 5. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti ir apibarstyti sumuštinius.

Atsakinėjama į Komentarą