uogos: 400 mililitrų (mėlynės, serbentai, avietės, vyšnios ir pan.)
cukrus: 50-70 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios šviesios masės. Įplakame kiaušinius. Tada per kelis kartus suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilame kefyrą arba natūralų jogurtą (beriame miltų, pilame kefyro ir taip toliau) ir išmaišome. Sukrečiame tešlą į kepimo popieriumi išklotą ~37x25 cm (arba 30x30 cm) dydžio kepimo formą bei išlyginame. Ant viršaus sudedame uogas bei pabarstome cukrumi.
2. Tuomet kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Mėgaujamės!
3. Pastebėjimas: Aš pati šįkart naudojau juoduosius serbentus, mėlynes, avietes bei žemuoges.
4. Rekomendacija: Daugiau pyragų su uogomis receptų rasite: Pyragai su uogomis.
Atsiliepimai