Grikių dubenėlis su grūdėta varške pusryčiams

2024-12-07 Autorius Inga - Mamosrestoranas

Grikių dubenėlis su grūdėta varške pusryčiams
Grikių dubenėlis su grūdėta varške pusryčiams – tai sveikas ir skanus patiekalas, kuriame derinamos maistingos sudedamosios dalys. Patiekalas sužavi savo tekstūrų ir skonių įvairove: minkšti grikiai, kreminė varškė, švelnus avokadas ir traškios juodųjų sezamų sėklos sukuria puikų skonį.

Tai maistingas ir subalansuotas patiekalas pusryčiams, tačiau taip pat puikiai tinka pietums ar lengvai vakarienei. Pilnas skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų, todėl ilgam suteikia energijos. O paruošimas ypač minimalistinis.

Patiekite su lašeliu alyvuogių aliejaus arba citrinos sulčių gaivumui. Papildykite įvairiais priedais, tokiais kaip šviežios žolelės, pomidoriukai ar kietai virti kiaušiniai, jei norisi dar įvairesnio skonio.

Tai paprastas, tačiau gardus pasirinkimas, tinkantis bet kada, kai norisi palepinti save sveikesniu valgiu.

Ingredientai

    • Grikiai: 200 g (svoris virtų)
    • Grūdėta varškė: 200 g
    • Avokadas: 1 vnt.
    • Juodojo sezamo sėklos: 1 valg. š.
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grikius išvirti ir šiek tiek atvėsinti.
  2. 2. Avokadą supjaustyti nedideliais gabalėliais.
  3. 3. Į dubenėlius dėti grikius, juos pagardinti druska.
  4. 4. Šalia grikių dėti grūdėtą varškę.
  5. 5. Išdėlioti avokado gabalėlius.
  6. 6. Viską apibarstyti sezamo sėklomis.
  7. 7. Jeigu norisi aštriau, galima užberti šiek tiek aitriosios paprikos dribsnių.
Grikių dubenėlis su grūdėta varške pusryčiams
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)
Skrebutis su avokadu ir kiaušiniu
(2)