Grikių salotos-mišrainė su pievagrybiais ir silke

2020-11-12 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Grikių salotos-mišrainė su pievagrybiais ir silke
Kai išmėginome šias grikių salotas-mišrainę su silke, iškart vienbalsiai su vyru nusprendėme, kad reikia pakartot, jau kitos dienos vakarienei. Po to jau labai mielai tokią mišrainę nešiausi ir į darbą pietums. Silkė su grikiais buvo visiškai naujas derinys mano virtuvėje, bet galiu teigti, kad itin nuostabus. Sotus bei labai maistingas. Pamėginkite ir suprasite, kaip tai skanu!

Jeigu norisi šias salotas paruošti žymiai greičiau, tai grikius užsimerkite iš anksto.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grikius užpilkite verdančiu vandeniu bei palikite brinkti maždaug 2 valandas.
  2. 2. Morką bei svogūną nulupkite.
  3. 3. Tada morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, o pievagrybius tiesiog riekelėmis.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 5. Sudėkite svogūną bei morkas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
  7. 6. Tuomet sudėkite grybus. Pakaitinkite maždaug 5 minutes.
  8. 7. Sudėkite grikius. Pagardinkite druska ir pipirais. Pakepinkite dar keletą minučių.
  9. 8. Silkių filė supjaustykite juostelėmis ar kubeliais. Man asmeniškai labiau patinka didesniais gabaliukais, o va vyras prašė mažesniais.
  10. supjaustyta silkės filė
  11. 9. Silkę patiekite kartu su pasiruoštomis grikių salotomis. Skanaukite!
  12. silkė su grikiais

Renata

Man neskanu. Na, bet kiekvienam kitaip. Kruopos su silke, ne kažką
Atsakyti