Guliašas su pupelėmis ir paprikomis

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Guliašas su pupelėmis ir paprikomis

Ingredientai

    • 1-2 šaukštų aliejaus;
    • 450 g kiaulienos arba jautienos (naudojau kiaulienos kumpį);
    • žiupsnio druskos;
    • šiek tiek pipirų (naudojau keturių rūšių pipirų malūnėlį);
    • 1 didelio svogūno (~150 g);
    • 1 geltonosios paprikos (~200 g);
    • 1 indelio konservuotų pupelių (~220 g; naudojau pusę baltųjų ir pusę raudonųjų);
    • 200 g pomidorų padažo;

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kubeliais arba juostelėmis pjaustytą mėsą kepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant ganėtinai stiprios ugnies kol mėsytė gražiai apskrus, kažkur 5 minutes. Kartais pamaišome. Pabarstome druskyte bei pipiriukais.
  2. 2. Tada kol mėsa kepa, susmulkiname svogūną bei gabalėliais supjaustome papriką. Sudedame į keptuvę su apkepta mėsa. Ugnį sumažiname iki minimalios bei viską kepiname dar apie 5 minutes.
  3. 3. Tuomet įdedame konservuotas pupeles, pomidorų padažo bei troškiname dar kokias 5 minutes.
  4. 4. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru. Ypatingai tinka su skaniai paruošta bulvių koše. Ragaujam!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.
Mėsos apkepas su pomidorais
(1)
Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže
(1)