Gurmaniška grikių košė

2018-03-11 Autorius oSkanu.lt

Gurmaniška grikių košė

Ingredientai

    • grikių: 1 stiklinės
    • morkų: 1
    • cukinijų: 0,5
    • fetos sūrio: 100 gramų
    • druskos
    • pipirų
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grikius išverdame pasūdytame vandenyje. Nusuniame bei gerai nuvarviname. Svarbiausia yra grikių nepervirti, bet palikti juos šiek tiek kietesnius.
  2. 2. Tuomet jauną cukiniją supjaustome nedideliais gabalėliais, morką plonais griežinėliais. Dedame į keptuvė su įkaitintu sviestu.
  3. 3. Tada maišydamos kepame kelias minutes - maždaug 5-8. Suberiame dar karštus grikius bei maišydamos kepame dar maždaug porą minučių.
  4. 4. Suberiame sutrupintą fetą bei išmaišome. Patiekdamos pagardiname pipirais ir, jei norisi, druska. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau grikių košių receptų rasite: Grikių košės.
Lęšiai su daržovėmis ir pievagrybiais
(1)