Per naktį brinkinta avižinė košė

Autorius apie receptą

Pernakt brinkinta avižinė košė – tai puikus sveikų pusryčių pasirinkimas, kurio nereikia virti. Vakare paruoštos avižos per naktį brinksta šaldytuve, sugerdamos skystį ir įgaudamos kreminę tekstūrą. Dažniausiai košė ruošiama su augaliniu pienu arba jogurtu, o priedams gali būti naudojami vaisiai, riešutai, sėklos ar prieskoniai. Tai ne tik greitas, bet ir maistingas pasirinkimas, nes avižos yra puikus ląstelienos ir vitaminų šaltinis, o vaisiai ir riešutai suteikia papildomos energijos ir skonio.

Didelis pliusas tokios košės yra tas, kad įdėjus minimaliai pastangų greitais pusryčiais bus galima mėgautis kelias dienas. Pasiruoškite kelis indelius tokių avižų, o ryte tiesiog užsidėkite savo mėgstamus priedus. Bus puiki ir maistinga dienos pradžia. 


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje įprasto karvės pieno galima rinktis migdolų, kokosų, avižų ar sojų gėrimą.
  • Graikišką jogurtą galima pakeisti natūraliu jogurtu, kokosų jogurtu (veganiškam variantui) arba kefyru.
  • Klevų sirupą galima keisti medumi, agavų sirupu arba paprastu ruduoju cukrumi.
  • Avižinius dribsnius galima rinktis tiek stambius, tiek smulkesnius (greito paruošimo), tačiau tekstūra kiek skirsis.
  • Chia sėklas galima pakeisti maltais linų sėmenimis arba tiesiog jų visai nenaudoti.
  • Priedams tiks tiek šviežios, tiek šaldytos uogos, kepti obuoliai su cinamonu, karamelizuoti bananai ar net šaukštelis žemės riešutų sviesto.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norint dar labiau praturtinti košės skonį, galima įberti cinamono ar šiek tiek vanilės ekstrakto.
  • Jei mėgstate skystesnę tekstūrą, padidinkite pieno kiekį iki 150–175 ml.
  • Kad košė būtų dar kremiškesnė, galima įdėti papildomą šaukštą jogurto prieš valgant.
  • Uogas ir kitus priedus geriausia dėti prieš pat valgant, kad jie išliktų švieži ir nesuminkštėtų.
  • Jeigu ruošiama didesnis kiekis kelioms dienoms, laikyti šaldytuve iki 3 dienų sandariame inde.

Ingredientai

    • Avižiniai dribsniai: 40 g
    • Pienas ar pieno gėrimas: 125 ml (0,5 stikl.)
    • Graikiškas jogurtas: 50 g
    • Klevų sirupas: 1 valg. š. (ar kitas pasirinktas saldiklis)
    • Chia sėklos: nebūtina
    Priedai:
    • pagal skonį ir norus - įvairios uogos, medus, šokoladinis kremas, riešutai, pjaustyti obuoliai ar kriaušės, granola, bananai (gali būti karamelizuoti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į nedidelį stiklainį sudėti avižinius dribsnius.
  2. 2. Supilti pasirinktą pieną.
  3. 3. Įmaišyti graikišką jogurtą (jis nėra būtinas, tačiau suteiks papildomo sotumo).
  4. 4. Supilti klevų sirupą ir suberti čija sėklas (jeigu naudojamos. Viską gerai išmaišyti, užsukti dangtelį ir padėti nakčiai į šaldytuvą.
  5. 5. Ryte tokią košę pagardinti savo mėgstamais priedais ir mėgautis.

Atsiliepimai

Avinžirnių košė su daržovėmis
(9)
Kepti grikiai su daržovėmis
(1)
Perlotto - perlinių kruopų košė
(2)