Įdaryti kiaušiniai su tunu ir raudonaisiais svogūnais

2024-11-13 Autorius sveikai_su_agne

Įdaryti kiaušiniai su tunu ir raudonaisiais svogūnais
Įdaryti kiaušiniai su tunu ir raudonaisiais svogūnais – tai klasikinis užkandis, puikiai tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniams pietums. Šis patiekalas žavi savo paprastumu, greitu paruošimu ir subalansuotu skoniu. Kiaušinių baltymų švelnumas dera su tuno sūrumu, o raudonieji svogūnai suteikia gaivumo ir lengvo aštrumo.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Tunas: vietoj konservuoto tuno galite naudoti rūkytą lašišą ar kitą mėgstamą žuvį.
  • Majonezas: norint lengvesnio varianto, majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba grietine.
  • Raudonieji svogūnai: jei nemėgstate aštraus skonio, juos galima pakeisti laiškiniais svogūnais arba porais.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kiaušinius virkite apie 10 minučių, kad tryniai būtų kieti, tačiau nepervirti.
  • Įdarą galite pagardinti smulkintais kaparėliais ar marinuotais agurkėliais, kad suteiktumėte papildomo skonio.
  • Patiekdami papuoškite šviežiais krapais ar petražolėmis, kad patiekalas atrodytų dar patraukliau.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 900 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1 įdarytas kiaušinis): apie 150 kcal 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 6 vnt.
    • Konservuotas tunas (savo sultyse arba aliejuje): 1 skardinė (apie 150 g)
    • Raudonasis svogūnas: 1 nedidelis
    • Majonezas: 1 valgomasis šaukštas
    • Graikiškas jogurtas: 2 valgomieji šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Svogūnų laiškai: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirkite ir virkite apie 10 minučių, kol jie taps kietai virti.
  2. 2. Išvirusius kiaušinius perkelkite į šaltą vandenį ir palikite atvėsti.
  3. 3. Atvėsusius kiaušinius nulupkite ir perpjaukite išilgai per pusę.
  4. 4. Atsargiai išimkite trynius ir sudėkite juos į dubenį.
  5. 5. Raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite.
  6. 6. Į dubenį su tryniais pridėkite nusunktą tuną, smulkintą raudonąjį svogūną, majonezą ir graikišką jogurtą.
  7. 7. Pagardinkite druska pagal skonį.
  8. 8. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
  9. 9. Gautą įdarą šaukšteliu dėkite į kiaušinių baltymų puseles, lygiai paskirstydami.
  10. 10. Patiekdami papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.
  11. 11. Santrauka:Įdaryti kiaušiniai su tunu ir raudonaisiais svogūnais – tai greitai paruošiamas ir skanus užkandis, tinkantis įvairioms progoms. Šis patiekalas sujungia švelnų kiaušinių skonį su sūriu tunu ir gaiviais raudonaisiais svogūnais, sukuriant harmoningą skonio derinį. Be to, jį galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį, keičiant ingredientus ar pridedant papildomų prieskonių.
Recepto autorius sveikai_su_agne
Įdaryti kiaušiniai su sūriu
(1)