Įdaryti kiaušiniai su tunu ir raudonaisiais svogūnais – tai klasikinis užkandis, puikiai tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniams pietums. Šis patiekalas žavi savo paprastumu, greitu paruošimu ir subalansuotu skoniu. Kiaušinių baltymų švelnumas dera su tuno sūrumu, o raudonieji svogūnai suteikia gaivumo ir lengvo aštrumo.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Tunas: vietoj konservuoto tuno galite naudoti rūkytą lašišą ar kitą mėgstamą žuvį.
- Majonezas: norint lengvesnio varianto, majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba grietine.
- Raudonieji svogūnai: jei nemėgstate aštraus skonio, juos galima pakeisti laiškiniais svogūnais arba porais.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kiaušinius virkite apie 10 minučių, kad tryniai būtų kieti, tačiau nepervirti.
- Įdarą galite pagardinti smulkintais kaparėliais ar marinuotais agurkėliais, kad suteiktumėte papildomo skonio.
- Patiekdami papuoškite šviežiais krapais ar petražolėmis, kad patiekalas atrodytų dar patraukliau.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 900 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje (1 įdarytas kiaušinis): apie 150 kcal