Imbierinis gėrimas imunitetui

2024-01-03 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Imbierinis gėrimas imunitetui
Šis imbiero, citrusinių vaisių ir prieskonių gėrimas – tikra sveikatos bomba! Citrinų ir apelsinų sultys suteikia gaivumo, imbieras – natūralaus aštrumo, o ciberžolė ir juodieji pipirai – papildomų naudingų savybių. Gėrimas ne tik stiprina imunitetą, bet ir suteikia energijos bei padeda palaikyti gerą savijautą. Tai puikus pasirinkimas šaltuoju metų laiku ar tiesiog norint kasdien palaikyti gerą organizmo būklę.

Autorės komentaras - labai labai geras gėrimas žiemai ar ypač tokiem permainingiem oram, kokių pas mus Lietuvoje daug.
Aišku, gėrimas gan aštrus, todėl jį galima ir prasiskiesti ar papildomai dėti norimo saldiklio. Bet man jis labai geras toks, koks yra – geriu po 40 ml. kasdien, kai turiu šito gėrio šaldytuve.

Ingredientai

    500 mililitrų:
    • Vanduo: 240 ml
    • Imbieras: 70 g (šviežias)
    • Citrinų sultys: 120 ml (šviežios, iš 2 vnt. citrinų)
    • Apelsinų sultys: 120 ml (šviežios, iš 2 vnt. apelsinų)
    • Malta ciberžolė: 1 arb. š.
    • Malti juodieji pipirai: 1/4 arb. š.
    • pasirinktinai: saldiklis (klevų ar agavų sirupas, ar kt.)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Imbierą supjaustyti mažais kubeliais (nulupti nebūtina).
  2. 2. Iš citrinų ir apelsinų išspausti sultis.
  3. 3. Sultis supilti į maisto smulkintuvą ar kokteilinę.
  4. 4. Į sultis sudėti imbierus, suberti ciberžolę ir pipirus.
  5. 5. Viską labai gerai sutrinti.
  6. 6. Sumaltą masę gerai nukošti ir pasilikti tik geriamąją dalį.
  7. 7. Galima gerti po maždaug shot‘ą per dieną (40 ml.) ar kitą pasirinktą kiekį. Galima praskiesti ar dalį užšaldyti. Šviežią suvartoti per ~savaitę.
Imbierinis gėrimas imunitetui
Sveika baltyminė pica su baltyminiais traškučiais
(1)