Itališka Antipasti užkandėlė su tuno salotomis, mocarelos crostini ir caponata

2024-01-22 Autorius oSkanu.lt

Itališka Antipasti užkandėlė su tuno salotomis, mocarelos crostini ir caponata
Šį kartą noriu pasidalinti receptu, kurį man parodė italė draugė, su kuria teko studijuoti Anglijoje. Pamenu, kai nuvykau pas ją, ji pagamino būtent tokią lėkštę užkandžių. Man tikrai patiko, tad išklausinėjau jos kaip ji viską ruošią, dabar gaminu ir aš. Mėginkite ir Jūs!

Beje kaip ruošti caponatą troškinį, skaitykite čia, apie tai padariau visą atskirą įrašą, kad būtų paprasčiau ir detaliau.:)

Ingredientai

    Tuno salotoms:
    • lapinių salotų: 2 lapų
    • pomidorų: 1
    • raudonųjų svogūnų: ketvirtadalio
    • konservuotų artišokų: 3
    • morkų: 1 (smulkiai sutarkuojame)
    • juodųjų alyvuogių: 1 saujelės
    • tuno: 0,5 indelio
    Užpilui:
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus
    • citrinos sultys
    • česnako skiltelės: 1 (išspaudžiame)
    Crostini skrebučiams:
    • itališkų Ciabatta bandelių: 1
    • mocarelos: 0,5 rutuliuko
    • alyvuogių aliejaus
    • džiovinto raudonėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bandelę perpjaukite, apšlakstykite aliejumi ir dėkite ant skardos, išklotos folija.
  2. 2. Paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje (~170-180 laipsnių), pabaigoje uždėkite mocarelos, raudonėlių ir dar trumpam kiškite į orkaitę, kad išsilydytų.
  3. 3. Tada į lėkštes serviruokite salotas, pašlakstykite užpilu, (tuną ir alyvuoges gražiai išdėliokite ant viršaus). Šalia dėkite Caponata troškinio ir mocarelos skrebučius.
  4. 4. Patiekite ir mėgaukitės!
Varškės pica su faršu
(2)