Šį kartą noriu pasidalinti receptu, kurį man parodė italė draugė, su kuria teko studijuoti Anglijoje. Pamenu, kai nuvykau pas ją, ji pagamino būtent tokią lėkštę užkandžių. Man tikrai patiko, tad išklausinėjau jos kaip ji viską ruošią, dabar gaminu ir aš. Mėginkite ir Jūs!
1. Pirmiausia bandelę perpjaukite, apšlakstykite aliejumi ir dėkite ant skardos, išklotos folija.
2. Paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje (~170-180 laipsnių), pabaigoje uždėkite mocarelos, raudonėlių ir dar trumpam kiškite į orkaitę, kad išsilydytų.
3. Tada į lėkštes serviruokite salotas, pašlakstykite užpilu, (tuną ir alyvuoges gražiai išdėliokite ant viršaus). Šalia dėkite Caponata troškinio ir mocarelos skrebučius.