Itališkas baklažanų troškinys su pomidorais Caponata pagal Jamie Oliverį

2023-06-13 Autorius oSkanu.lt

Itališkas baklažanų troškinys su pomidorais Caponata pagal Jamie Oliverį
Šį kartą labai drąsiai galiu pasakyti, kad iš visų mano asmeninių bandymų troškinti baklažanus su pomidorais - šis itališkas pagal Jamie Oliverį buvo pats skaniausias. Minimalus, bet genialus. Iškart nuėjau į savo senų receptų archyvą ir knygoje išbraukiau seniau darytą baklažanų troškinio receptą, nes šis buvo tikrai geresnis, tad jo Jums net nepublikuosiu. 

Ingredientai

    • baklažanų: 1
    • pomidorų: 2-3
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • kaparėlių: 1 valgomojo šaukšto
    • žaliųjų alyvuogių: 1 stiklinės
    • džiovinto raudonėlio: 1 arbatinio šaukštelio
    • petražolių
    • baltojo vyno acto: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite stambiais gabalais ir pasūdykite.
  2. 2. Tada į keptuvę ganėtinai dosniai įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite baklažanus bei raudonėlius. Kepkite ant didelės kaitros ilgokai, neverčiant, kol sugers visą aliejų ir apskrus. Kai iš vieno šono apkeps, pavartykite.
  3. 3. Tuomet suberkite svogūnus, česnakus ir petražoles.
  4. 4. Sumeskite perplautus kaparėlius. alyvuoges ir įpilkite vos vos acto.
  5. 5. Kai jau actas išgaruoja, sudėkite pomidorų skilteles ir patroškinkite, kol suminkštėja.
  6. 6. Pagardinkite druska, pipirais, jei per rūgštu, dar papildomai galima įberti šaukštelį cukraus.
  7. 7. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais arba balta skrudinta duona. Pasilepinkit! :)
Pupelės su voveraitėmis
(1)