Itališkas karštas šokoladas

2019-08-10 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Itališkas karštas šokoladas
Tai tikras itališkas receptas, kuris itin patiko mano visai šeimai. Jie gaunasi saldokas, todėl tikrai labai patiks smaližiams!

Ingredientai

    • pieniškas šokoladas: 120 gramų
    • pienas: 300 mililitrų
    • kakava: 1 šaukšto
    • cukrus: 1 šaukšto (arba mažiau, jei nesinori labai saldžiai)
    • kukurūzų krakmolas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių prikaistuvyje ištirpiname šokoladą su 2 šaukštais pieno.
  2. 2. Kai šokoladas ištirpsta, palaipsniui supilame plona srovele pieną (1-2 šaukštus pieno pasiliekame) ir nuolatos maišome mediniu šaukštu.
  3. 3. Tada įmaišome kakavą bei cukrų, maišome, kol viskas susijungs.
  4. 4. Po to į puodelį suberiame krakmolą, užpilame pasiliktu pienu bei maišome, kol ištirps.
  5. 5. Palaipsniui supilame ištirpinto krakmolo masę į karštą šokoladą bei išmaišome.
  6. 6. Patiekiame ir lepinamės!
Itališkas karštas šokoladas